Донка Иванова: Достъпът до Хитрино може да остане ограничен за следващите 10 дни

Донка Иванова: Достъпът до Хитрино може да остане ограничен за следващите 10 дни
Източник: Фокус
A A+ A++ A
Възможно е в следващите десет дни да няма достъп до село Хитрино. Това каза областниият управител на Шумен Донка Иванова, като цитира главен комисар Николай Николов от главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", предаде БНР.
 
Сформирана е работна група за набиране на хранителни продукти за пострадалите. В нея участват представители на БЧК, на областната дирекция по безопасност на храните в Шумен и на община Хитрино. Става въпрос за трайни и добре пакетирани продукти. Определихме мястото на събиране на тези продукти в община Венец в многофункционалната им зала. Следващата необходимост, разбира се, това ще бъдат дрехи, това на следващ етап ще го уточним, защото, със сигурност знаем, че са необходими, но точно какво, ние не искаме да събираме вещи, които след това няма да се използват.  Най-важно в момента е доброволческият труд за разчистване на селото след взрива, каза още Донка Иванова.
 
Готови са роторите и много младежи доброволци, червеният кръст, общините. Те задължително ще съдействат и това е може би  най първата дейност, която трябва да се извърши, тогава обаче, когато се овладее сиуацията в селото и има достъп до селото. "В момента, в който има достъп до селото е необходимо да бъде направен оглед на дворовете за останали живи животни. Към момента няма информация  за умрели, но ако има  такива животни, те трябва да бъдат  унищожени в шуменския екарисаж". Това каза Катя Райкинска, директор  на областната дирекция по безопасност на храните в Шумен. Ще бъдат взети проби от водоизточниците в района, инормираха от регионалната здравна инспекция. Предстои да бъде открита банкова сметка за набиране на средства за пострадалите  от село Хитрино.

#Николай Николов #Хитрино #Донка Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници