Петев: Охраняването на морската ни граница гарантира сигурността на Европа

Петев: Охраняването на морската ни граница гарантира сигурността на Европа
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

Охраната на морската ни граница е от изключителна важност за сигурността не само на страната ни, но и на цяла Европа. Това заяви началникът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев по време на честванията в Банско, посветени на 107-ата годишнина от рождението на поета Никола Вапцаров и 135 години на Вишето военноморско училище във Варна, предаде БНР.

В началото на 20-те години на ХХ век по решение на баща му Вапцаров е записан и след 6 години завършва морското училище във Варна, което от 1949 година носи неговото име. "Днес Висшето военноморско училище, в което се обучават 3000 студенти от 14 държави, е световна марка за морски професионализъм и качество", каза комодор проф. Боян Медникаров.

На въпрос дали има допълнително разполагане на военни сили в Черно море контраадмирал Митко Петев заяви: "Мерките, които се вземат, са в рамките на гарантирането на сигурността на Европа, тъй като ситуацията в момента както регионалната, така и от гледна точка на атлантическата сигурност, е, че Черно море е пресечна точка на много енергийни, икономически, политически и етнически взаимоотношения, които влияят пряко на бъдещето на Европа".

#Европа #Варна #Никола Вапцаров #Митко Петев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници