Дянков: Пернишката кметица да не сочи с пръст!

Дянков: Пернишката кметица да не сочи с пръст!
Министърът призова кмета Росица Янакиева вместо да говори пред медиите по проблема, да спазва законите и да изпраща нужните документи, за да получи предсрочно парите, които е трябвало общината така или иначе да вземе. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметицата на Перник да не сочи с пръст властта, призова вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Финансовото министерство е превело на общината в Перник нужните 200 000 лева, за да покрие задълженията си и да й бъдат разблокирани сметките, уточни Дянков в сряда, цитиран от Дарик радио.

Министърът призова кмета Росица Янакиева вместо да говори пред медиите по проблема, да спазва законите и да изпраща нужните документи, за да получи предсрочно парите, които е трябвало общината така или иначе да вземе от изравнителната бюджетна субсидия.

Министърът каза, че ако Янакиева прати писмо, веднага ще й бъдат пратени колкото пари й трябват.

В сряда сутринта е пристигнало във финансовото ведомство писмо от Перник за 150 000 лв., а вече авансово са пратени 200 000 лв., уточни финансовият министър.

„Кметицата няма абсолютно никакви причини да посочва с пръст към властта, трябва внимателно да действа и да спазва законите. Някакси в една част от общините, особено общини като Перник – и затова и са запорирани сметките – с години не са следвани данъчните закони. Знаете, че там финансовият инспекторат намери огромно количество грешки и от тази кметица, и от предишната. В случая обаче вместо тя няколко дни да говори по телевизиите и по медиите, че държавата авансово трябва да даде, просто с един ред ако беше писала преди три дни, щяхме да й пратим парите", обясни финансовият министър.

Дянков обвърза тридневния период със законовата процедура и отново подчерта, че писмо от Перник е получено едва на 6 юни.

#Перник #кмет #вицепремиер #финансов министър #Симеон Дянков #Росица Янакиева #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници