Обама нареди разследване на кибератаките по време на изборите в САЩ

Обама нареди разследване на кибератаките по време на изборите в САЩ
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама нареди изготвянето на задълбочен анализ на кибератаките, извършвани по време на кампанията за президентски избори. Той е изискал да получи доклад преди да предаде властта на Доналд Тръмп на 20 януари, предаде БНТ.

В началото на октомври Вашингтон обвини открито Москва, че се опитва да се бърка в американския изборен процес, чрез хакване на имейл акаунти на физически лица и на американски институции. Избраният за президент Тръмп отрича да е подпомаган от Русия. Той обаче не крие възхищението си към руския президент Владимир Путин.

Руският външен министър Сергей Лавров определи твърденията като "смешни" и заяви, че Вашингтон няма нито едно доказателство за намеса на Москва.. Преди часове във вестник "Вашингтон пост" се появи и още един щрих към темата - според изданието, ЦРУ има твърди доказателства, че Русия е работила в полза на един кандидат, за сметка на друг. Твърди се, че вече са известни и имената на конкретни руски хакери, извършили атаките. Изданието се позовава на засекретен доклад на ЦРУ и на свои източници.

#Барак Обама #кибератаките #Доналд Тръмп #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници