Задържаха още един медиен издател в Турция

Задържаха още един медиен издател в Турция
www.balikesirdenhaber.com
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на холдинга „Доган“ Барбарос Муратоглу е арестуван тази сутрин в Анкара заради подозрения за връзки с организацията ФЕТО на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, пише БГНЕС.

Очаква се задържаният да бъде конвоиран до Истанбул, но сведенията за цялата операция са твърде оскъдни. Според официалното изявление на медийната група, публикувано в сайта на информационната агенция „Доган“, Муратоглу е част от холдинга от 28 години, работил е на различни длъжности и е спечелил изключителното доверие на управата, а разследването срещу него е изненада за всички и няма достатъчна информация за причините за ареста му. „Някои медии тиражираха лъжливи информации, свързани с разследване срещу медийната група „Доган“. Нямаме никакви връзки с ФЕТО, нито с незаконни дейности. Считаме фалшивите публикации за умишлена кампания за оклеветяване и пречупване на групата ни, която е в бизнеса от 58 години и от 40 години присъства в медийния сектор“, се посочва в изявлението.

Вестник “Джумхуриет“ припомня, че още преди седмица проправителственият вестник “Акшам“ публикува статия, според която имало доказателства за активно сътрудничество на президента на холдинга Айдън Доган с организацията ФЕТО и те са започнали веднага след корупционната афера от 17-25 декември 2013 година. Тогава бяха уличени редица министри и хора на възлови постове. В момента в турските затвори 143 водещи журналисти и издатели очакват съдебните си процеси, включително 10 от опозиционния „Джумхуриет“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници