Основателят на Движението срещу ислямизацията плаща солена глоба заради обиди към бежанците

Основателят на Движението срещу ислямизацията плаща солена глоба заради обиди към бежанците
http://m.dw.com/
A A+ A++ A

Основателят на ксенофобското движение "Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада" (ПЕГИДА) Луц Бахман ще трябва да заплати глоба в размер на 10 хил. долара заради употребата на обидни епитети спрямо бежанците във "Фейсбук". Това е подбуждане към омраза, потвърди съдът на втора инстанция, пише БГНЕС.

Миналата година той нарече мигрантите в Германия "говеда", "боклуци" и "мръсна сган”. Според твърденията на защитата, публикацията с цинизмите не е била публикувана от Бахман, а от друг. Твърденията обаче не издържаха в съда, тъй като бе открит запис на митинг на ПЕГИДА, на който Бахман открито заявява, че стои зад думите си, пише „Дойче веле”.

Това не е първото дело срещу Бахман. 43-годишният германец има богато криминално досие, включващо шофиране без книжка в нетрезво състояние, кражби, трафик на наркотици, употреба на насилие и неизплащане на детска издръжка. През 90-те години той се опитва да избегне лежането в затвор като бяга в Южна Африка. 2 години по-късно бива екстрадиран и все пак вкаран зад решетките.

Сега Бахман отново е предприел грандиозно преместване – до испанския остров Тенерифе. Местните власти обаче са заявили, че присъствието му не е желано. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници