Управляващата партия в Южна Кория призовава президента да подаде оставка

Управляващата партия в Южна Кория призовава президента да подаде оставка
Haskovo.NET
A A+ A++ A

Южнокорейската управляваща партия призова белязания от корупционни скандали президент г-жа Парк Гън-хе да се оттегли до април идната година. В рамките на една седмица тя трябва или да приеме техния ултиматум доброволно, или да рискува процедура по импийчмънт, пише БГНЕС.

Във вторник г-жа Парк Гън-хе обяви, че ще остави на парламента да реши колко време й остава като президент на страната. В официално изявление южнокорейският държавен глава заяви, че ще приеме волята на парламента и щом той определи дата, тя ще се оттегли от поста си. С това тя се опита да успокои бушуващите страсти покрай скандала, които накара милиони корейци да излязат на масови протести и да поискат оттеглянето й от Синия дом.

Днес всичките депутати от управляващата "Санури" единодушно взеха решение да поискат оставката на Парк за април, а нови президентски избори да бъдат насрочени за юни (6 месеца по-рано от предвиденото). Според лидерът на партията това е най-подходящото време, в което властта може да бъде предадена мирно, стабилността да бъде установена, а политическите партии да имат време за подготовка за изборите. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници