Защо ГЕРБ отхвърли пенсиите и прие санирането?

Защо ГЕРБ отхвърли пенсиите и прие санирането?
БГНЕС
A A+ A++ A

Много политически събития се случиха в държавата за ден, които на пръв поглед нямат връзка, но в крайна сметка се оказаха парчета от пъзела на една политическа картина на фона на криза, пише inews.bg. Като най-важни и на пръв поглед несвързани помежду си се откроиха две неочаквани управленски решения на ГЕРБ, за които преди това уверяваха тъкмо обратното. И както вече сме свикнали при управлението на непредсказуемия Бойко Борисов – на сутринта казва едно, а до вечерта вече се е отметнал и е решил друго. Но този път нещата не са толкова елементарни и продиктувани от прибързани приказки и невежество на управляващите.

Отхвърлиха пенсиите, приеха санирането

За увеличение на пенсиите бяха нужни около 800 млн. лв. годишно, а за второто – 1 милиард. И в двата случая - от бюджета.

Първото важно решение от днес, последвало след напълно противоположно изявление от самия премиер и регионалният министър на ГЕРБ Лиляна Павлова, е за програмата за енергийна ефективност н населението. Преди няколко дни двамата драматично обявиха, че кабинетът замразява програмата поради изчерпване на ресурса и най-вече заради оставката на правителството, което напускайки властта нямало как да контролира ресурса.

Разберете защо ГЕРБ предпочете 500 панелки пред 1,5 милиона пенсионери на inews.bg.

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници