Гигантска коледна топка влезе в рекордите на Гинес

Гигантска коледна топка влезе в рекордите на Гинес
http://economictimes.indiatimes.com/
A A+ A++ A

Огромна коледна играчка, която ще част от украсата в московски парк, вече се нареди сред избраните в Книгата за рекордите на Гинес, съобщи БГНЕС.

Украшението рекордьор е светодиодна скулптура с 23 000 лампички и диаметър 17 метра. Освен да свети, гигантската топка ще осигурява и музикален фон. В репертоара й са включени песни за Москва, зимата и новогодишните празници.

В зависимост от изпълняваната мелодия, лампичките ще „рисуват” снежинки, пръстени, фойерверки в различни цветове.

Желаещите ще могат да надникнат и във вътрешността на музикалната топка за елха и дори да потанцуват на завет. Огромната топка ще изпълнява вечно зелени шлагери като Happy New Year на ABBA, както и „Зима” от цикъла „Годишните времена” на Вивалди.

Сглобяването на светодиодната структура ще започне на 1 декември и ще отнеме седмица.

Миналата година арт-обектът „Новогодишна топка” красеше Манежния площад, но не предлагаше музика и във вътрешността му нямаше дансинг.

Гинес удовлетвори руската заявка за рекорд и през април елховата топка беше призната за най-голямата светодиодна скулптура в света.

Тази елхова топка ще е най-голямата, но не и единствената в Москва. Още една, ажурна, с диаметър 11 метра, ще радва посетителите на друг обект за развлечения в руската столица.

За Нова година и Коледа, която руснаците по стар стил, московски райони ще се превърнат в приказна гора благодарение на гирлянди.

Френски художници, които правят коледната украса в Елисейските полета, ще се включат в красивите изненади за празниците. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници