Бъчварова награди 294 полицаи за овладяването на ескалациите в Харманли

Бъчварова награди 294 полицаи за овладяването на ескалациите в Харманли
Източник: България 24
A A+ A++ A

 

Със заповед на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова и по предложение на премиера в оставка Бойко Борисов, 294 полицейски служители са отличени с индивидуална парична награда, предаде БГНЕС.

Мотивът за това е своевременното създаване на организация за възстановяването и опазването на обществения ред на територията на Регистрационно-приемателния център в Харманли, както и за проявения висок професионализъм при изпълнение на задълженията, съобщиха от МВР.

Благодарение на техните действия не бе допуснато извършване на правонарушения в центъра, както и разрастване на ескалиралите протестни действия на близо 2000 чужди граждани, изразяващи се в палене на огньове, унищожаване и увреждане на държавно имущество, хвърляне на камъни и предмети срещу полицейските служители.

В резултат на своевременната и професионална намеса на пристигналите на място полицейски екипи бе постигнато възстановяването на обществения ред в центъра. Не бе допуснато и ескалирането на напрежението сред гражданите на Харманли. 

#Румяна Бъчварова #Бойко Борисов #МВР #Харманли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници