Найден Зеленогорски: Сигурност означава съставяне на ново правителство с десноцентристки акцент

Найден Зеленогорски: Сигурност означава съставяне на ново правителство с десноцентристки акцент
БГНЕС
A A+ A++ A

За нас устойчивост, стабилност и сигурност означава да се търси вариант за използване потенциала на парламента и евентуално съставяне на ново правителство с десноцентристки акцент, разбира се. Това заяви съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски пред журналисти след края на заседанието на КСНС при президента, пише БГНЕС.

Зеленогорски обясни, че четири часа политическите сили и президентът са разговаряли за много неща, но преди всичко за това как да запазят стабилността и сигурността в България. „За нас устойчивост, стабилност и сигурност означава да се търси вариант за използване потенциала на парламента и евентуално съставяне на ново правителство с десноцентристки акцент-разбира се”, подчерта той.

Запитан дали РБ ще вземат мандат за съставяне на кабинет в рамките на 43-ия парламент, ако им бъде предложен, Найден Зеленогорски посочи, че най-вероятно утре ще има Изпълнителен съвет на РБ, на който ще обсъдят всички възможности. „Най-страшното би било да хвърлим България в една жестока криза, да я оставим в безвластие 7-8 месеца в тази изключително тежка среда на големи предизвикателства. Да не говорим, че изобщо няма да можем да се подготвим за председателството на ЕС. Това ще удари България много сериозно, няма да можем да се възползваме от възможността да дадем своите приоритети”, убеден е съпредседателят на Блока.

На въпрос дали РБ биха подкрепили кабинет на ПФ или биха съставили техен, Зеленогорски повтори, че утре ще има Изпълнителен съвет на Блока, на който ще се обсъди всичко това и РБ ще имат по-ясна позиция.

Той допълни, че не е въодушевен от отсъствието на новоизбрания президент Румен Радев на заседанието на КСНС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници