Корнелия Нинова: Ще съставим правителство, ако ни бъде връчен мандат

Корнелия Нинова: Ще съставим правителство, ако ни бъде връчен мандат
БГНЕС
A A+ A++ A

Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем веднага. Ако трета политическа сила направи опит да прави правителство в рамките на този парламент, ние оставаме в опозиция. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на КСНС, пише БГНЕС.

Доверието в този парламент е изчерпано, подчерта лидерът на БСП. За датата на изборите, Нинова каза, че тя трябва да е 26 март.

За бежанците, Нинова каза, че е поставила въпрос и искане към правителството Съветът по сигурността при МС да приеме план за действие при ситуация на мащабна миграционна вълна. „В НС не сме информирани имаме ли такъв план и поисках правителството да се внесе в НС, за да разгледаме този план и НС да бъде уведомено за мерките, действията и финансирането по тема бежанци. Нашата оценка остава, че това правителство не се справя с този въпрос, каза Нинова.

Горе бяха споделени мнения, че Румен Радев е избягал от отговорност не желаейки да присъства на КСНС. Ген. Радев по конституция не е встъпил в правомощията си и смятам решението му за правилно, каза още Нинова. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници