С белезници, от пловдивския съд, си тръгна шофьорът убил трима в Пловдив

С белезници, от пловдивския съд, си тръгна шофьорът убил трима в Пловдив
БГНЕС
A A+ A++ A

Апелативен съд Пловдив остави в ареста 26-годишния Любомир Трайков, причинил на 18 ноември т.г. тежка катастрофа в Пловдив, пише БГНЕС. 

При удара загинаха на място двама души, а в събота почина и третата жертва в местната болница. Окръжният съд беше пуснал Трайков на свобода с парична гаранция от 15 хил. лв.

Апелативната прокуратура протестира това решение, тъй като е доказано, че той е карал с над 90 км/ч, след употреба на алкохол, а в досието му има 12 административно-наказателни постановления, сред които и пет за превишена скорост.

Общественият натиск срещу решението на Окръжен съд беше силен. Междувременно семейството на водача, което е заможно, оказа помощ на вдовицата на един от загиналите. Първоначално тя прие, но после, подложена на силна критика, отказа помощта и върна сумата.

Шестима приятели на водача, са дали кръв за момичето, което почина в събота. Самият Любомир Трайков каза пред съда, че съзнава тежестта на престъплението си и искрено съжалява за него.

След като полицаят му сложи белезниците, залата избухна в ръкопляскания. Според прокурора, обвинителният, акт, който се подготвя в момента ще бъде за особено тежък случай. Това означава наказание до 15 години според Наказателния кодекс. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници