Пилот на канадски изтребител загина при катастрофира в Албърта

Пилот на канадски изтребител загина при катастрофира в Албърта
http://www.reuters.com/
A A+ A++ A

Изтребител F-18 Hornet на канадските ВВС катастрофира в провинция Албърта в западната част на страната в близост до ВВС базата в Колд Лейк, пише БГНЕС.

На мястото на инцидента е изпратен военен спасителен хеликоптер. Съобщава се, че пилотът е загинал. Самолетът е извършвал тренировъчен полет, когато е станала катастрофата. Министърът на отбраната Харджит Саджан каза пред журналисти, че близките на загиналия пилот са уведомени и изказа съболезнованията си към тях.

Инцидентът стана седмица, след като Канада обяви, че планира да поръча 18 изтребителя Boeing Super Hornet, за подновяване на част от остарелите си военни самолети. Канадските изтребители са на повече от 30 години и се планира да бъдат изтеглени от употреба през 2020 г., но сега това може да бъде отложено с още десет години. Новите 18 изтребителя Super Hornet ще помогнат за това и ще позволят на Канада да посрещне своите задължения към НАТО и НОРАД, каза Саджан по-рано. Те ще бъдат на разположение от 2018г. докато правителството чака оферти за дългосрочно подновяване на своя военен флот.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници