Плевнелиев приятно изненадан, „мотивиран“ от изборния резултат

A A+ A++ A

Росен Плевнелиев, който спечели най-много гласове на първия тур на президентските избори, обяви, че е приятно изненадан от изборните резултати.

Кандидатът на ГЕРБ обясни, че с екипа му са очаквали по-малка разлика между него и втория – кандидата на левицата Ивайло Калфин. Според екзит половете Плевнелиев печели около 41%, а Калфин – около 27%.

„На избори един печели, всички останали са политически трупове. Не смятам, че вторите са близо до нас. Ние увеличихме разликата“, заяви Плевнелиев в блиц коментар по бТВ.

„За нас е важна победата, а по-важно е каузата, за която се борим – България да е достоен член на ЕС и да се развива. Знаем какво да направим“, добави той.

Бившият строителен министър обясни също, че с опонента си на втория тур са „толкова различни“, защото Калфин е кандидатът на статуквото, т.е. на отиващия си президент Георги Първанов.

„Ще обединявам и ще работя за стабилност. Прагматично ще работя с всяко българско правителство. Чувствам се мотивиран. Не се отпускаме. Ще продължим с позитивната кампания и комункацията с хората“, обяви още той.

Според Плевнелиев за първи път българските граждани от турски и ромски произход не са гласували „етнически“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници