Жителите на испанско селце осъмнаха милионери след завещание на производител на бира

Жителите на испанско селце осъмнаха милионери след завещание на производител на бира
Източник: MasterChef
A A+ A++ A

 

Всичките 80 жители на испанското село Серсалес дел Конадо станаха наскоро милионери благодарение на един човек и неговото завещание, съобщиха медиите, предаде БГНЕС.

Става дума за споминалия през август на 99-годишна възраст милиардер и филантроп Автонио Фернандес, който завеща 200 млн евро на жителите на селото, в което е израснал. Така на всеки жител се падат по малко над 2.3 млн. долара. Отделно селото ще има си има и културен център съгласно завещанието.

На 14-годишната възраст Фернандес е трябвало да напусне училище. Той бил едно от 13-те деца на семейството, което не можело да си позволи образованието му. На 32 години той емигрира в Мексико, където постъпва на работа във фабриката за бира „Корона“ на неговия вуйчо.

Работи упорито, напредва в кариера и до 1971 година става директор на компанията. При него „Корона“ стана най-популярната бира в Мексико и важно експортно перо за страната. В родната му Испания бирата се продавала с наименованието „Коронита“. „Корона“ е втората най-внасяна бира в САЩ с годишна продажба от над 700 млн. долара.

Фернандес никога не забравяше родината си, предишният испански крал Хуан Карлос го удостои с орден за хуманитарната му дейност. Както се вижда, дори и смъртта на филантропа е донесла полза на други, макар и само на 80-те жители на родното му село. 

#Корона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници