Вероятността Гърция да премахне еврото е 1 към 3

Вероятността Гърция да премахне еврото е 1 към 3
В „Стандард енд Пуърс” смятат, че решението на Атина да напусне еврозоната няма да накара други слаби във финансово отношение страни да последват този пример. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Вероятността Гърция да излезе от еврозоната е едно към три, се казва в съобщение на международната рейтингова агенция „Стандард енд Пуърс“ (Standard & Poor's).

Решението на Гърция да се откаже от общата европейска валута може да е последица от отказа на Атина „от извършване на реформите, за които настоява „тройката“ на международните кредитори (Европейският съюз, Европейската централна банка и Международният валутен фонд), и резултат от спирането на финансовата подкрепа от страна на тези институти, смята „Стандард енд Пуърс“, цитирана от ИТАР-ТАСС и Дарик.

Според експертите на рейтинговата агенция при този сценарий на гръцката икономика може да й бъде нанесена съществена вреда, което ще доведе до дефолт и неспособност на страната да изпълни задълженията си по дълговете, допълва БТА.

В „Стандард енд Пуърс“ смятат, че решението на Атина да напусне еврозоната няма да накара други слаби във финансово отношение страни да последват този пример.

Трудностите, с които ще се сблъскат гърците, ще разубедят правителствата на други страни да напуснат валутния съюз, казват специалистите на „Стандард енд Пуърс“.

#Гърция #еврозона #Стандард енд Пуърс #Standard & Poor's #Европейския съюз #Европейската централна банка #Международния валутен фонд #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници