Берлин реагира остро на изказването на Ердоган за бежанците

Берлин реагира остро на изказването на Ердоган за бежанците
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

 

Германия заяви, че „заплахите не помагат“ на споразумението за между Европейския съюз и Турция. Реакцията на Берлин идва, след като турският президент Реджеп Ердоган заплаши да отвори турските граници за мигрантите, искащи да продължат пътя си към Европа, предаде БГНЕС.

Говорителят на германския канцлер Улрике Демер заяви, че споразумението с Анкара е „в интерес на всички страни“ и „заплахите, от която и да е страна, не са от помощ“. По думите й в момента съществуват трудности, които трябва да бъдат решени.

На 18 март Анкара и Брюксел подписаха споразумение, в рамките на което Турция ще помогне за спирането на потока от нелегални мигранти към Европа, а в замяна ще получи визова либерализация и ускоряване на процеса за членство в съюза.

Вчера Европейският парламент подкрепи резолюция, която предвижда замразяване на преговорите за членство с Турция заради чистката в страната, последвала опита за преврат срещу властта на 15 юли. Текстът обаче няма обвързващ характер и не е подкрепен от Европейската комисия или от държавите членки. 

#Реджеп Ердоган #Анкара #Брюксел #Улрике Демер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници