Поддръжниците на Тръмп излизат наяве! Словашкият премиер унижи местните медии

Поддръжниците на Тръмп излизат наяве! Словашкият премиер унижи местните медии
http://www.independent.co.uk/
A A+ A++ A

Само ден, след като Тръмп нарече журналистите "най-нисшата форма на човечеството", словашкият премиер Роберт Фицо се изказа също толкова неласкателно за медиите, пише БГНЕС.

По време на пресконференция в сряда, той заяви пред журналистите: "Някои от вас са мръсни, антисловашки проститутки. Вие не информирате, а само се борите с правителството".

Гневният изблик е в отговор на запитване относно скорошното обвинение от страна на бивш служител на министерството на външните работи. По думите на Сузана Хлавкова ведомството е заобиколило законодателството, свързано с обществените поръчки, като е наело през февруари агенция за организация на събития, която има директна връзка с партията на Фицо. Хлавкова дори се е обърнала към „Трансперънси интърнешънъл” да разследва Бюрото за обществени поръчки на Словакия , Бюрото за борба с монопола и одитния орган на страната.

Според министър-председателя обаче, обвиненията не са нищо повече от планирана атака, която цели да дискредитира настоящото председателство на Словакия в ЕС.

В отговор на въпросите от медиите по темата, той нарече техните представители "мръсни, антисловашки проститутки”. Веднага след това заведе и няколко дела срещу тях, информират западните медии.

Отношенията между медиите и Фицо са силно напрегнати през последните месеци, след като той се опита да окаже натиск върху репортери, които критикуват него или неговото правителство. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници