На Добрев му „омръзна“ да говори за АЕЦ „Белене“

На Добрев му „омръзна“ да говори за АЕЦ „Белене“
По-рано в понеделник Делян Добрев заяви, че на този етап няма стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“ като компания и име. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Делян Добрев отказа дори да изслуша журналистически въпрос относно АЕЦ „Белене“, защото вече бил говорил по него.

„Този въпрос го коментирах също вече“, отсече Добрев и в отговор на друг въпрос този път за споразумението на България с Русия за газа и участието на страната в „Южен поток“, предаде БГНЕС.

„Допълнителните споразумения от наша страна са изпратени, ангажиментът за намаляване на цената на газа бе свързан с вземане на окончателно инвестиционно решение по проекта до 15 ноември тази година“, поясни Добрев.

„Руската страна обаче освен вземането на окончателно инвестиционно решение отвори и други спорни, не точно спорни, а неуточнени към този етап въпроси по проекта“, добави той.

„Така че трябва добре да прецизираме нашата позиция, защото не само 15 ноември, а се налага да обсъждаме и други подробности по проекта“, заключи Добрев.

По-рано в понеделник Делян Добрев заяви, че на този етап няма стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“ като компания и име.

Информацията за такъв инвеститор оповести директорът на „Булатом“ Богомил Манчев.

От Москва пък Сергей Кириенко, генерален директор на „Росатом“, каза, че са били готови да финансират АЕЦ „Белене“ изцяло.

По думите на Кириенко Москва продължава да смята, че проектът АЕЦ „Белене“ е най-рентабилният и най-подготвен за пускане в експлоатация от всички съществуващи проекти за атомни централи в Европа.

#Сергей Кириенко #„Южен поток“ #АЕЦ „Белене“ #енергетиката и туризма #министър на икономиката #Добрев #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници