Ангела Меркел предупреди, че фалшивите новини стимулират популизма

Ангела Меркел предупреди, че фалшивите новини стимулират популизма
http://www.informationng.com/
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди в Бундестага за заплахата, която представляват фалшивите новини в социалните медии, които стимулират възхода на популизма.

Меркел изтъкна, че общественото мнение е обект на манипулации чрез интернет, пише БГНЕС.

„Нещата се промениха, навлезе глобализацията, а дебатът се води в съвсем нова медийна среда. Мненията не се формират по начина, по който това ставаше преди 25 години”, изтъкна Меркел.

„Вече има фалшиви сайтове, „червеи”, тролове, – неща, които се възпроизвеждат, подсилвайки нагласите чрез определени алгоритми и трябва да се научим да се справяме с тях”, посочи Меркел.

62-годишната Меркел каза, че предизвикателството пред демократите е „да достигнат до хората и да ги вдъхновяват – трябва да се противопоставим на това явление и, ако трябва, да то контролираме”.

Канцлерът заяви подкрепа за инициативите на правителството на управляващата коалиция да се справи с „езика на омразата” в социалните медии, тъй като на карта е поставена „стабилността на познатия ни ред”.

Меркел обяви, че ще се кандидатира за четвърти път, а нейният Християн-демократически съюз е фаворит на националните избори, които ще са в периода септември-октомври 2017 година.

ХДС обаче трябва да преодолее предизвикателството, идващо от набиращата сила крайно дясна популистка партия Алтернатива за Германия (АзГ), която остро критикува сегашната политика спрямо бежанците. Понастоящем Алтернативата събира 12-13 на сто подкрепа, която може да усложни коалиционната схема след изборите. Всички основни партии във ФРГ изключват съвместни действия с АзГ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници