Реджеп Ердоган: Без значение е, ако Турция не влезе в ЕС

Реджеп Ердоган: Без значение е, ако Турция не влезе в ЕС
БГНЕС
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че евентуалното решение на Европейския парламент за прекратяване на преговорите за членство на Турция няма да има никакво значение за страната. Това също така ще стане свидетелство за подкрепата на ЕП за терористи. Това каза той по време на изказване в Истанбул, информира БГНЕС.

„Утре Европейският парламент ще гласува за замразяването на преговорите с Турция по присъединяването към ЕС. Аз по-рано казвах – нека гласуват, както искат. За нас това гласуване няма никаква стойност. Борбата за независимост и бъдеще на нашата страна няма да бъде прекъсната заради това, че там вдигат и свалят ръце“, каза държавният глава по време на сесия на постоянния комитет по икономически и търговски въпроси на Организацията за ислямско сътрудничество.

Върховният представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика Могерини изрази по-рано безпокойство във връзка с Турция и по-конкретно по отношение на дебата за връщането на смъртното наказание и арестите на опозиционни членове на турския парламент.

Вчера председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента Манфред Вебер посочи, че ЕП ще настоява за незабавното замразяване на преговорите с Анкара.

„Нашият сигнал спрямо Турция е ясен – преговорите за присъединяване трябва да бъдат замразени незабавно“, каза той по време на днешната пленарна сесия на законодателния орган в Страсбург.

По думите му тази позиция се подкрепя и от други партии в парламента. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници