Борусия Дортумнд надделя над Легия в зрелищен мач с 12 гола

Борусия Дортумнд надделя над Легия в зрелищен мач с 12 гола
Източник: Sporta.bg
A A+ A++ A

 

Борусия Дортмунд победи Легия Варшава с хокейния резултат 8:4 в двубой от Шампионската лига, който се игра на стадиона на немския тим "Сигнал Идуна Парк" пред 55 000 зрители. Това стана най-резултатният мач в историята на най-престижния европейски турнир, предаде БГНЕС.

Предният рекорд датираше от 2003 г., когато Монако разби Депортиво Ла Коруня с 8:3. По девет гола бяха отбелязани в срещите ПСЖ - Розенборг (7:2) през 2000 и Лион - Вердер (7:2) през 2005 г.

Борусия вкара пет от головете си в рамките на 16 минути, поставяйки още един рекорд в Шампионската лига. В другия двубой от група F Реал Мадрид победи Спортинг Лисабон с 2:1 като гост. Борусия Дортмунд и Реал преминават групата и ще определят победителя в нея в мач помежду им на 7 декември. Спортинг и Легия ще се борят за третото място.

В група G Лестър надви Брюж с 2:1 и с актив от 13 точки е недостижим на първото място. Белгийският тим без спечелена точка няма никакви шансове и за Лига Европа, а другите два отбора Порто и Копенхаген ще спорят за второто място. От група Е за 1/8 финалите се класират Монако и Байер Леверкузен, а от група Н Ювентус е сигурен участник в плейофите. 

#Борусия Дортмунд #Легия Варшава #Шампионската лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници