Тръмп не се интересува от разследването срещу Клинтън

Тръмп не се интересува от разследването срещу Клинтън
Investor.bg
A A+ A++ A

Избраният американски президент Доналд Тръмп няма да настоява за по-нататъшно разследване срещу своя опонент от Демократическата партия Хилари Клинтън във връзка с употребата й на частен сървър за държавна кореспонденция и финансирането на семейната фондация „Клинтън“. Това заяви близък съветник на милиардера, като по този начин Тръмп ще наруши едно от основните си обещания по време на предизборната кампания, а именно, че ще осигури съдебно преследване за Клинтън, пише БГНЕС.

Републиканецът превърна въпроса с имейлите на Клинтън и финансирането на фондацията й в едно от ядрата на своята кампания, правейки популярна фразата „Заключете я“.

След победата си обаче той заяви в интервю, че ще си помисли върху обещанието си, макар че ще има други приоритети като президент.

„Смятам, че когато избран президент... ви каже още преди да положи клетва, че не иска да следва тези обвинения, то това изпраща много силно послание, тон и смисъл“ към останалите републиканци, каза в интервю сътрудничката на милиардера Келиан Конуей.

По думите й Клинтън „все пак трябва да приеме факта, че мнозинството американци не я смятат за честна и надеждна“. Тя добави също, че „ако Доналд Тръмп може да й помогне да се оправи, то това е нещо хубаво“.

Според Конуей в момента Тръмп трябва да мисли за много въпреки, подготвяйки се да поеме държавния пост, и нещата, които напомнят кампанията му, не са сред тях.

Хилари Клинтън приписа част от вината за загубата си на изненадващото решение на директора на ФБР Джеймс Коми да отвори отново разследването срещу нея за използването на частен сървър за държавна кореспонденция по времето, когато е държавен секретар. Въпреки повторното разследване в навечерието на изборите от ФБР заявиха, че нямат основания за започване на дело. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници