Берое започна подготовка за мача с Лукойл Академик

Берое започна подготовка за мача с Лукойл Академик
Източник; DarikNews.bg
A A+ A++ A

 

С двуразови занимания започна подготовката на Берое за съботния мач с шампиона Лукойл Академик. “Зелено-белите” получиха само ден почивка след успеха си с 88:72 над Рилски спортист в събота, предаде БГНЕС.

„Този мач имаше изключително стратегическо значение по отношение на класирането преди плейофите. Според регламента на шампионата победите ти дават домакинско предимство и всеки успех с по-голяма разлика може да окаже значение. Но успехът и за мен, както и за треньора Любо Минчев беше неочакван заради вътрешните проблеми, които имахме.

Заради контузии нямаше как да разчитаме на Тенчо Тенчев и Юрай Сегарич. Пламен Алексиев беше в лошо здравословно състояние. Имахме още няколко болни момчета след гостуването на Куманово 2009 в Балканската лига, в чиято зала температурите са отрицателни”, заяви в предаването „Спортни страсти” на телевизия „Стара Загора” председателят на УС на Берое Васил Кифев.

За Берое гостуването в Правец ще трети мач извън собствената им зала през този сезон в шампионата. До този момент „зелено-белите” имат една загуба и една победа. През сезон 2015/2016 Берое и Лукойл Академик си размениха по една победа. Старозагорци спечелиха гостуването си в Правец, играно малко преди коледните празници, шампионите обаче се реваншираха при гостуванията си в зала ДЗУ. Дербито между двата отбора ще се изиграе в събота, 26.11.2016., от 18:00 часа в зала Правец, като ще бъде пряко излъчвано в ефира на БНТ HD.

„Лукойл са си Лукойл. Дори след загубата от Спартак (Плевен). Според мен те просто са подценили този двубой. След него обаче те ще бъдат безкрайно мотивирани, а и ние се представяме добре в шампионата и знаят че ще трябва да дадат максимума срещу нас.

Бих предпочел да подходят към нашия мач така както са подходили срещу Спартак (Плевен), но за съжаление вече имат обица на ухото. Очаквам тежък мач, надявам се тази седмица нашите играчи да се възстановят, но при всички случаи амбицията на баскетболистите ни е да дадат всичко от себе си в тази среща. Те не са тук, за да правят път на Лукойл, трябва всички да са убедени в това. Ще играем колкото можем пък да видим какво ще се получи. В крайна сметка – една топка, пет човека, всичко е възможно”, коментира в предаването „Спортни страсти” на телевизия „Стара Загора” председателят на УС на Берое Васил Кифев. 

#Лукойл Академик #Берое

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници