Ливан изгражда стена, за да се предпази от джихадисти

Ливан изгражда стена, за да се предпази от джихадисти
http://www.vestnikataka.bg/
A A+ A++ A

Ливан започна изграждането на стена в близост до най-големия палестински бежански лагер в страната, за да се предотврати нахлуването на джихадисти. Това заяви военен източник пред АФП, съобщава БГНЕС.

Препълненият и обеднял лагер Аин ал Хилуа в близост до южния крайбрежен град Сидон придоби известност през последните години като убежище на мюсюлмански екстремисти и бегълци.През изминалата година той беше и свиделел на смъртоносната битка между сунитската военна групировка Джунд ал Шам и членове на движението на палестинския президент Махмуд Абас.

„Строежа на стената започна още преди известно време с цел да бъде възпрепятствано нахлуването на терористи в Аин ал Хилуа от близките овощни градини”, коментира източникът на АФП. По негови думи това е най-обикновена „мярка за сигурност” срещу потенциални „бежанци терористи”.

Потребителите на социални мрежи, които вече публикуваха снимки на кранове и купчини от бетонни блокове, сравниха стената с противоречивата бариера между Израел и Западния бряг от 2002 г. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници