Израел забрани на минстрите си да контактуват с Доналд Тръмп

Израел забрани на минстрите си да контактуват с Доналд Тръмп
Novini.bg
A A+ A++ A

Израелският премиер Бенямин Нетаняху забрани на министрите и заместник-министрите да влизат във връзка с членове от екипа на прехода на Доналд Тръмп.

Контактите можели да се осъществяват само през кабинета на премиера или чрез израелското посолство в САЩ, съобщи в. "Джерусалем пост", информира БГНЕС.

Решението на Нетаняху дойде, след като миналата седмица той заяви на заседание на министерски съвет, че всички министри, заместник-министри и депутати в Кнесета „трябва да позволят на идващата администрация да формулира – заедно с нас – нейната политика по отношение на Израел и региона“. Това трябвало да стане по приемливи и спокойни канали, а не чрез интервюта и изявления.

Министърът на отбраната Авигдор Либерман миналата седмица също заяви, че Йерусалим е получил послания от екипа по прехода на Тръмп да смекчат коментарите и да се държат по-смирено.

Веднага след изборите в САЩ министърът на образованието Нафтали Бенет заяви, че „ерата на палестинската държава приключи“.

Като имащо връзка със ставащото беше определено и изказване на бившия американски посланик в ООН Джон Болтън, чието име е сред потенциалните кандидати за поста държавен секретар на САЩ. В неделя Болтън изрази опасение, че президентът Барак Обама може да предприеме действия в ООН в оставащите му дни на поста, с които да накърни интересите на Израел. Сред възможните сценарии според Болтън са резолюция на Съвета за сигурност против изграждането на селища в окупираните територии , подкрепяща резолюция, която ще приеме създаването на палестинска държава, или, каза Болтън в интервю за радио в Ню Йорк, „опит за определяне границите на Израел по линията на прекратяване на огъня от 1967 г.“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници