Ердоган: Неуместно е да се пита кой е действал по-варварски - Хитлер или Израел

Ердоган: Неуместно е да се пита кой е действал по-варварски - Хитлер или Израел
Източник: SpoDeli.eu
A A+ A++ A

 

Президентът на Турция Реджер Ердоган заяви в интервю за израелска телевизия, че е „неуместно да се задава въпроса кой е действал по-варварски - Хитлер или Израел“, предаде БГНЕС.

През юли 2014 в разгара на израелската интервенция в Газа /операция, наречена „Защитна граница“/ Ердоган обвини Израел, че е „надминал Хитлер по варварство“ с което разбуни духовете. Междувременно Турция и Израел наскоро се помириха след 6-годишна вражда. Тя бе предизвикана от смъртоносно нападение на израелски командоси срещу турска хуманитарна флотилия, която възнамеряваше да наруши блокадата от Израел на Ивицата Газа.

Вместо обаче сега да се отрече от сравнението с Адолф Хитлер, Ердоган заяви пред частния израелски тв канал, че е наясно колко са чувствителни израелците по отношение на името на онзи, който систематично е изтребил милиони евреи по време на Втората световна война. „Не одобрявам какво е направил Хитлер, но не одобрявам каквото е направил и Израел. Когато става дума за смъртта на толкова хора е неуместно да се питаш кое е по-варварско“, добави той.

Връщайки се към пропалестинската реторика, която бе намалил по време на турско-израелските преговори, Ердоган каза, че му е невъзможно да забрави стотиците, хилядите хора, загубили живота си, когато израелските военни са ударили Газа през 2014г. 

#Реджер Ердоган #Хитлер #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници