Бойкот на журналисти по време на реч на сръбския премиер за свободата на медиите

Бойкот на журналисти по време на реч на сръбския премиер за свободата на медиите
inserbia.info
A A+ A++ A

Журналисти от пет сръбски сдружения напуснаха залата в момент когато започна да говори премиерът Александър Вучич на форума за свободата на медиите в Белград, пише БГНЕС.

"Лично за мен ще бъде абсолютно унизително да участвам в тази конференция в присъствието на човека, който многократно е доказал, че не му пука за свободата на медиите и журналистите...Да не говорим за неговите съветници, които се отнасят с журналистите по възможно най-отвратителен начин". Това каза след напускането на залата Бранко Чечен от Центъра за разследваща журналистика в Сърбия. "Нямам нужда да слушам този човек /Вучич, бел.ред./ как ми говори за качеството на журналистиката. Той не е нито компетентен, нито пък има право да говори на тази тема след всичко, което направи", каза още Чечен.

След като журналистите напуснаха форума, организаторът на срещата Оливер Вуянович заяви, че Александър Вучич ще отговаря само на чуждестранните журналисти.

Директорът на Сръбското сдружение на журналистите от Войводина Недим Сейданович нарече "Вучич - доказан враг на свободата на медиите".

Сегашният премиер Александър Вучич бе министър на информацията по време на управлението на сръбския диктатор Слободан Милошевич. Той наложи Закона за информация, който ограничи свободата на медиите. По негово време в центъра на Белград бе убит и известният журналист Славко Чурувия.

В словото си Вучич заяви, че "за сръбското правителство свободата на медиите и словото е от огромно значение".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници