Ислямски проповедник сформира уличен патрул в Германия. Съдът не отчете нарушения

Ислямски проповедник сформира уличен патрул в Германия. Съдът не отчете нарушения
Източник: DeFakto.bg
A A+ A++ A


Седем мюсюлмани, образували „полиция на шериата“ с улични патрули, не са нарушили закона срещу политическите униформи, реши съдът в гр. Вупертал, Германия, предаде БГНЕС. 

Групата предизвика възмущение във Вупертал през 2014 г., когато „полицаите“ се приближаваха до хората по улиците с оранжеви жилетки с надпис "полиция на шериата". Те искали от местните жители да спрат да играят хазарт, да слушат на музика и да пият алкохол. Водач на групата е Свен Лау, добре известен ислямски проповедник. Към него са отправени отделни обвинения за подкрепата на терористична групировка, сражаваща се в Сирия.

В ЮТюб се появи филм за „патрула“, в който групата е осъдена от Централния съвет на мюсюлманите в Германия, откъдето са на мнение, че „полицията на шериата“ „вреди на мюсюлманите“. Съдът във Вупертал реши, че самоназначилите се „полицаи“ щяха да са нарушили закона, ако техните униформи били „многозначително войнстващи или заплашителни“, заяви говорител на магистратите. Но в дадения случай якетата не вдъхвали заплаха на околните.

Същият съд миналата година прекрати делото, но решението беше оспорено пред по-висша инстанция, която е на мнение, че трябва да бъде наложена забрана на споменатите униформи. Присъдата на съда във Вупертал не е окончателна и може да бъде обжалвана отново. „Полицаи на шериата“ се появиха и в други европейски градове като Лондон, Копенхаген и Хамбург.

#Германия #съдът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници