Лявата партия в Германия ще предотврати избирането на Меркел за четвърти мандат

Лявата партия в Германия ще предотврати избирането на Меркел за четвърти мандат
clubz.bg
A A+ A++ A

Лявата партия на Германия (Дие Линке) гледа на себе си като на единствената алтернатива на Ангела Меркел и възнамерява да предотврати избирането й за четвърти мандат като канцлер. Това съобщи ДПА, като се позова на съпредседателя на и политическата сила Бернд Риксингер, информира БГНЕС.

„Решително ще се обявяваме за промяна на политиката и за предотвратяване на избирането на Меркел за четвърти мандат", каза Риксингер. "Лявата партия е единствената демократическа партия, която не възнамерява да разширява властта на Меркел и (Хорст), Зеехофер (председателя на Бундесрата)", добави той.

Парламентарните избори в Германия са през есента на 2017. Избирателите гласуват за партия, всяка от които има своя собствена кандидатура за канцлерския пост. Ако няма политическа сила, която да получи абсолютно мнозинство, започва процес на формиране на междупартийна коалиция.

Според последните проучвания на общественото мнение, най-вероятно е преизбирането на сегашната коалиция (Християндемократически и Християнсоциален съюз (ХДС / ХСС) и Социалдемократическата партия - СДП). Ако това се случи, Меркел отново ще оглави кабинета. Но не са изключени и други опции за коалиции, при които консерваторите, водени от сегашната канцлерка, няма да влязат в правителството и ще останат в опозиция. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници