„Нойе цюрхер цайтунг“: Плевнелиев е свежа струя в българската политика

„Нойе цюрхер цайтунг“: Плевнелиев е свежа струя в българската политика
С Плевнелиев България се превърна в страна, чийто държавен глава е предприемач, а не политик по кариера, коментира швейцарският вестник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският президент Росен Плевнелиев ще внесе струя свеж въздух в публичната администрация, коментира швейцарското издание „Нойе цюрхер цайтунг“.

С Плевнелиев България се превърна в страна, чийто държавен глава е предприемач, а не политик по кариера. Той иска да приближи политиката по-близо до гражданите, предава „Фокус“, цитирайки швейцарската печатна медия.

Стъпката да се кандидатира за президент на държавата е била изключително важна в неговия живот. Избран е през есента и вече има своите сто дни управление зад гърба си.

Още под управлението на дясноцентристкото правителство от 2009 г. София се превърна в европейски образцов ученик по отношение на фискалната политика, пише още „Нойе цюрхер цайтунг“.

С правителствени разходи от едва 38% България е една от слабите страни в ЕС. Финансовият министър Симеон Дянков стриктно следи бюджетният дефицит на страната да не пада под границата от Маастрихт.

„С това ние показваме отговорността, която поемаме към следващото поколение, и гарантираме, че тези пари ще бъдат намерени, за да може то да осъществи своите планове“, пояснява Росен Плевнелиев, който одобрява рестриктивната фискална политика, отбелязва швейцарският вестник.

#Симеон Дянков #президент #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници