Лиляна Павлова: Трябва да се проведат избори и българите да решат кой да ги представлява в парламента (Обновена)

Лиляна Павлова: Трябва да се проведат избори и българите да решат кой да ги представлява в парламента (Обновена)
Vesti.bg
A A+ A++ A

„Не трябва да управляваме напук и на инат”. Така регионалният министър в оставка Лиляна Павлова коментира оставката на правителството, подадена след неуспеха на ГЕРБ на президентския вот в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Оттеглихме се, защото хората очевидно подкрепиха левите политики и послания”. Тя категорично заяви, че сега ГЕРБ трябва да се отдръпне, за да открие и анализира грешките си.

„Сега, за да има стабилност, трябва да бъде приет предложеният от нас бюджет, да имаме експертен служебен кабинет и след това - честни и прозрачни предсрочни избори”, каза още Павлова.

Тя отбеляза, че през изминалите две години ГЕРБ е правила много компромиси, за да бъде постигнат баланс.

„Съобразявахме се с нашите коалиционни партньори и в крайна сметка те обираха позитивите, а за нас оставаха само негативите. Майките на успеха се оказаха много”, коментира още Павлова.

Смятам, че е изчерпан мандатът на този парламент да формира стабилно работещо правителство, каза та.

„Най-разумното е, това, което и Конституцията повелява, експертен служебен кабинет, с който да преминем през етапа на подготовката и провеждането на новите избори през април месец“, обясни тя. „Нашата позиция е, че трябва да бъдат проведени парламентарни избори, макар и предсрочни, и българските граждани да изберат тези, които искат да ги представляват в парламента“, заяви Лиляна Павлова. Според нея едва след изборите ще се решава кой, в какъв формат и с кого ще управлява.

„Безспорно е важно да има стабилност. Убедена съм, че тази стабилност може да бъде постигната именно с експертен служебен кабинет, назначен от президента. Както той самия, така и новоназначения президент заяви да е със съгласуване между двамата, за да не се окажем в ситуация, че имаме два служебни кабинета“, коментира министърът в оставка. Във връзка с изказването на Валери Симеонов в Народното събрание, в което той призова ГЕРБ да съставят правителство в почти същия състав, но с друг министър-председател Лиляна Павлова посочи, че това нито е стабилност, нито е разумно. „Това ми изглежда като да стоим на власт напук, на инат и насила“, допълни тя. „Хората показаха, че нямаме достатъчно кредит на доверие. Показаха с гласа си, че искат промяна, искат нещо различно. Най-важното е, че трябва малко да се отдръпнем назад и да преосмислим къде сбъркахме“, каза още Лиляна Павлова.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино