250 милиона потребители използват Skype всеки месец

250 милиона потребители използват Skype всеки месец
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Skype Тони Бейтс също взе участие в конференцията D10 в Калифорния и разказа някои подробности от кухнята на компанията. Научихме, че месечно 250 милиона потребители използват популярното приложение за пренос на глас, видео и съобщения. За сравнение обаче, Бейтс споменава, че когато Microsoft купи европейската компания, Skype са отчитали по 170 милиона потребители месечно.

Стана ясно и че трябва да очакваме интеграция на Skype с Windows 8, но Тони Бейтс отказа да разкрие подробности по темата за момента и дори намекна, че компанията ще започне да пази още по-строго тайните от кухнята си. Въпреки това разбрахме, че компанията фокусира усилията си в посока пазара за мобилни устройства, а ако се чудите коя платформа за момента доминира, Бейтс споменава, че най-много изтегляния отчитат от iPhone, но вече се забелязва раздвижване и сред устройствата с Android. Той не пропусна обаче да отбележи и проблема с фрагментираността на пазара за устройства с Android, който представлявал сериозна пречка компанията да създаде качествено приложение.

Не стана ясно дали скоро потребителите на Windows Phone могат да очакват по-специални изненади от Skype, имайки предвид, че компанията е част от Microsoft, тъй като Бейтс се постара доста да не разкрива подробности, но все пак споменава, че ще се опитат да направят нещо повече за Windows Phone.

http://www.engadget.com/2012/05/31/skype-ceo-tony-bates-microsoft-kinect-future-voip-communication-d10/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници