Мексикански кмет обвинен за съучастие в убийствата на стотици

Мексикански кмет обвинен за съучастие в убийствата на стотици
Източник: Капитал
A A+ A++ A

 

Мексиканските власти арестуваха бивш кмет на провинциално градче в щата Коауила във връзка с отвличането, убийството и изгарянето на стотици жертви от наркокартела Лос Зетас. Арестът дойде, след като агенция „Брейтбарт“ Тексас не само разкри ужасите на масовото унищожение, но и разкри прикриването и съучастието на мексиканските власти.

Властите на Коауила арестуваха Серхио Алонсо Родригес, бившият кмет на Аленде, по обвинение в отвличане, съобщи източник от правителството на Коауила разкри. Родригес беше кметът на Алиенде, Коауила през март 2011 г., когато един група бандити от Лос Зетас похитиха десетки хора, които след това са били убити и изгорени.

По-рано тази година „Брейтбарт“ публикува резултатите от свое тримесечно разследване за това как Лос Зетас са били в състояние да отвлекат, изтезават, екзекутират и изгорят около 300 жертви-, включително жени и деца - между 2011 и 2013 г. Около 150 от жертвите са били държани в държавния затвор „Пиедрас Неграс“ , където членовете на картела използвани 200-литрови бидони за изгаряне на човешките останки.

#кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници