Тръмп назначава генерал от запаса за съветник по националната сигурност

Тръмп назначава генерал от запаса за съветник по националната сигурност
Източник: О Новини
A A+ A++ A

 

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп предложи на ген. Майкъл Флин поста на съветник по въпросите на националната сигурност. Генералът от запаса Флин е уважаван командващ офицер от военното разузнаване, чиято дейност е подпомагала битката срещу бунтовнически групировки в Афганистан и Ирак. Той беше водещ съветник на Тръмп по въпросите на националната сигурност по време на предизборната кампания, предаде БГНЕС.

Флин е критикуван за безкомпромисната си позиция по отношение на радикалния ислям. Засега не е ясно дали предложението на Тръмп ще бъде прието. Съветникът по въпросите на националната сигурност има една от най-влиятелните позиции по въпросите на външната политика, както и по най-неотложните въпроси за сигурността на страната, включително битката срещу Ислямска държава, предизвикателствата от Китай в Южно Китайско море и отношенията с Русия.

Ролята на заемащия този пост при следващия президент вероятно ще бъде още по-значима поради почти пълното отсъствие на опит у Тръмп по въпросите на националната сигурност. Ако приеме поста, Флин ще бъде основната връзка на белия дом с Пентагона, Държавния департамент и разузнавателните агенции и ще разполага с екип от около 400 души. Флин напусна армията през 2014 г., след като президентът Барак Обама го уволни като шеф на военното разузнаване заради оплаквания от неговия стил на ръководство.

#Доналд Тръмп #Майкъл Флин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници