Благоевград отбеляза празника на Сухопътните войски в бившата казарма в града

Благоевград отбеляза празника на Сухопътните войски в бившата казарма в града
Източник: Blagoevgrad.eu
A A+ A++ A

 

Стотици деца и възрастни влязоха днес в бившата казарма в Благоевград, за да се запознаят с военната техника, въоръжението и стрелковите оръжия, играейки си на войници, предаде БГНЕС.

Денят на отворените врати се провежда по случай деня на Сухопътните войски - 19 ноември и 20 ноември - Празник на военно формирование 26 400. С интерес учениците от Благоевград и областта, пристигащи с автобуси, разглеждаха военната техника и видовете оръжия.

С радост момчета и момичета са катереха, влизаха и разглеждаха тежката военна техника - бронираната машина „GUARDIAN”, самоходната минохвъргачка, транспортьор-влекача МТЛБ, джиповете тип „Хамър” и УАЗ. Учениците разглеждаха, прицелваха и натискаха спусъка на незаредените оръжия като автомат „Калашников”, пистолет „Макаров”, картечницата, снайперова пушка „Драгунов”.

В края на редицата, след минотърсача, ръчната противотанкова пушка /РПГ/ и други, военнослужещ показваше една антика-снайперовата карабина „Мосин-Наган”, производство от 1891 година, която е използвал през Втората световна война и снайпериста Василий Зайцев.

Денят на отворените врати в Благоевград продължава през целия ден. 

#Благоевград #казарма #GUARDIAN #МТЛБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници