Плевнелиев: Всяка политическа криза може да бъде решена с помощта на младите

Плевнелиев: Всяка политическа криза може да бъде решена с помощта на младите
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

 

Каквато и да е парламентарна и политическа криза, каквото и да е противопоставяне, която и да е драма в държавата, може да бъде решена устойчиво само и единствено с младите и в интерес на младите. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев, който се срещна с участниците в инициативата „Мениджър за един ден“, предаде БГНЕС.

Преди да преотстъпи креслото си на Георги Кръстев, от Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка” – гр. Русе, който стана президент на България за един ден, Плевнелиев обясни, че подкрепя тази инициатива с огромно сърце и огромна надежда за младите хора. „Още като мениджър, министър, президент винаги съм бил част от тази инициатива. Тя е много смислена и дава шанс на младите хора да формират дневния ред на най-висшата институция в държавата, която е президентската. С голямо сърце, но и с голяма надежда, че ще чуем младите, а и те ще зададат правилната посока за развитие“, заяви Росен Плевнелиев.

Той обясни пред останалите ученици, които също посетиха кабинета му, че се чувства особено щастлив, че точно те са в президентската институция. „Много символично е, че с началото на поредната парламентарна и политическа криза в държавата, държавният глава е заедно с младите, с тези, които имат позиция, желания и воля да формират България и тези, които представляват бъдещето на България. Моят апел ще бъде към всички политици, в рамките на тази прекрасна инициатива, да си дават сметка, че каквато и да е парламентарна и политическа криза, каквото и да е противопоставяне, която и да е драма в държавата, може да бъде решена устойчиво само и единствено с младите и в интерес на младите“, убеден е държавният глава.

Плевнелиев обясни, че е радостен, че Георги Кръстев заема мястото му за един ден. „Оставям България днес в добри ръце и ще се радвам да бъдете активи и граждани с позиция, обърна се още президента към младия си „наследник“. След като седна на президентския стол, Георги Кръстев, каза, че президентът трябва да олицетворява единството на нацията. „В такива тежки времена той трябва да бъде крепител и чрез точна преценка, характер и лидерски умения, трябва да сплоти целия народ, независимо от политически принадлежности, религиозни вярвания и етнос“, коментира момчето. „Вижте какъв страхотен съвет получих“, добави и Плевнелиев.

Участниците в тазгодишния формат на „Мениджър за един ден“ ще се запознаят с дейността на институцията и ще се срещнат с екипа на президента Росен Плевнелиев. Инициативата “Мениджър за един ден”, в която се включват държавници и мениджъри от частната сфера и обществения живот, желаещи да помогнат за професионалната ориентация и реализация на участниците, се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. 

#Росен Плевнелиев #Георги Кръстев #младите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници