Младите ни боксьорки дебютират на Европейското в София

Младите ни боксьорки дебютират на Европейското в София
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

 

21-годишните националки Златислава Чуканова и Дафина Маринова ще направят днес дебюта си на европейско първенство по бокс за жени. Това ще се случи в третия състезателен ден на 10-ия континентален шампионат, който се провежда в столичната зала „София”, предаде БГНЕС.

Чуканова, чийто личен треньор е успешният ни боксьор и при аматьорите, и при професионалистите Александър Александров-Памперса, ще излезе за първия си мач на първенството в 15.00 часа срещу турската състезателка Нериман Истък. Двубоят им в категория до 51 кг е първи от програмата за деня. Златислава е носителка на втората купа „Балкан” от преди по-малко от месец и е амбицирана да докаже, че успехът й не е бил случаен.

Дафина Маринова пък ще боксира при 60-килограмовите срещу представителката на силната руска школа Дариа Абрамова. Двубоят им се очаква да започне около 17.15 часа. И двете боксьорки почиваха в първия кръг, както и по-голяма част от съперничките им в тази теглова група. Интересно е да се отбележи, че Златислава и Дафина са от новата генерация български боксьорки, които наследяват в олимпийските категории от Рио медалистките ни от големи първенства Стойка Петрова, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Деница Елисеева.

По програма днес ще се проведат 14 срещи в двете категории – до 51 и до 60 кг, които ще излъчат всички четвъртфиналистки. Входът за зрители в столичната зала „София” е свободен. 

#Златислава Чуканова #Балкан #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници