Реджеп Ердоган: Надявам се сирийската армия, с наша подкрепа, бързо да завземе Ал Баб

Реджеп Ердоган: Надявам се сирийската армия, с наша подкрепа, бързо да завземе Ал Баб
CROSS.BG
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Ердоган изрази увереност, че сирийската въоръжена опозиция с турска помощ скоро ще превземе сирийския град Ел Баб.

Преди да замине на посещение в Пакистан, той отговори на журналистически въпроси. „Силите на Сирийската свободна армия“ се намират на два километра от Ал Баб. Те действат с нашата подкрепа и действат решително. Сега градът оказва съпротива. Ние, без да губим много време, ще свършим с тази операция“, посочи Ердоган, съобщава БГНЕС.

От 24 август турската армия заедно със „Сирийската свободна армия“ (ССА) провежда операция по прочистването граничните с Турция региони от терористичната групировка „Ислямска държава“.

Относно проблема с изтеглянето на кюрдските формирования от сирийския град Манбидж президентът заяви, че те „ще се махнат оттам в близките дни“. „Ние преговаряхме със силите на коалицията. Те казаха, че ще изпълнят обещанието и в близките дни ще изведат формированията на изток от (река) Ефрат, съобщи Ердоган.

Турция категорично настоява за извеждането на сирийските кюрдски сили от Манбидж, смятайки ги за заплаха за собствената й сигурност и стабилността в региона. Тя обвинява сирийските кюрди, че са свързани с кюрдските сепаратисти в самата Турция. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници