Цветанов: За съжаление не получихме това, което очаквахме

Цветанов: За съжаление не получихме това, което очаквахме
БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ знае, че трябва да бъде искрен към избирателите и затова, сега, както и в бъдеще, както сме го правили досега, ще заставаме винаги с високо вдигната глава. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, пише БГНЕС.

Цветанов обясни, че правителството е било съставено заради националния интерес. „Затова направихме компромис, защото вярвахме в лоялността на всички ПГ, които сформираха мнозинството. За съжаление не получихме това, което очаквахме. Тази лоялност се изразяваше само в това, че подкрепата се дава при спазването на определени условия, винаги ГЕРБ отстъпваше, защото се водехме само от националните интереси”, подчерта Цветанов. Според него това се доказало, когато е трябвало да се номинират министри.

„Трупахме негативи, но премиерът е истински държавник и, когато състави правителството се съобразихме с приоритетите на всички ПГ, сформиращи мнозинството. Нека да бъдем обективни, когато говорим за отговорност, защото никой от ПГ на ГЕРБ не наруши дисциплината, когато трябваше да се подкрепят секторните политики на министрите, защото знаехме, че трябва да се водим само от националния интерес. Резултатът е много виден днес, имаме стабилност и ние винаги сме работили за нея. Днес, обаче нямаме тази възможност да застанем пред всички наши избиратели и да кажем, че тази стабилност трябва да продължи”, посочи Цветанов.

„Вечната дружба между ДПС и БСП се показа и на тези избори. ГЕРБ е единствената партия, която не е била подвластна на интересите на ДПС, ГЕРБ е единствената партия, чийто кандидат президент 2011 г. не е получил подкрепа от ДПС. Когато заставаме пред избирателите по-добре да говорим истината, защото е много по-лесно да влезеш в популизма”, смята председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов заяви, че ГЕРБ никога не е бил против РБ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници