Карадайъ: Краят на правителството беше предначертан, въпросът е какво следва

Карадайъ: Краят на правителството беше предначертан, въпросът е какво следва
БГНЕС
A A+ A++ A

Днес трябва да се направи нужният компромис, а след това постигнатото трябва безкомпромисно да се изпълняваме. Това каза Мустафа Карадайъ по време на обсъжданията на оставката на правителството, пише БГНЕС.

Карадайъ посочи, че ДПС заявяват, че краят на правителството бил предначертан, въпросът е какво следва. Неизвестните изискват отговорът да се базира на внимателен анализ и разумни решения, чрез диалог. Той призова всички отговорни за бъдещето на България да заложат на диалога, на съгласието, на единството, на заедността. „Имаме нужда от нов обществен договор между управляващи и граждани. И нека го осъществим, чрез нов опит за диалог между политиците от една страна и между политиците и обществото от друга. Нека проведем този диалог в името на стабилността, приемайки неизбежността на промените да използваме новите предизвикателства разумно и далновидно”, каза Карадайъ и посочи, че в момента най-важното е да проявят разум и да постигнат обединение в името на националните интереси.

Те призоваха всички национално отговорни политически сили за отговорно поведение, за действия и ефективни мерки за недопускане на политическа или парламентарна криза в страната.

„С общи действия да спрем процесите на противопоставяне и създаване на разделителни линии в българското обществото по отделни признаци. Днес ние трябва да прекратим деструктивните процеси, чийто наченки наблюдаваме”, каза той. Да не допуснем правителствената криза да прерасне в политическа. С консенсус да определят и датата на предсрочните избори и да се приеме бюджет, осигуряващ нормалното функциониране на държавата и икономиката. „Днес трябва да се направи нужният компромис, а след това постигнатото трябва безкомпромисно да изпълняваме”, заяви той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници