Гърция: Войната в Сирия ще спре, ако има сътрудничество между Русия, САЩ и ЕС

Гърция: Войната в Сирия ще спре, ако има сътрудничество между Русия, САЩ и ЕС
clubz.bg
A A+ A++ A

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос смята, че войната в Сирия може да бъде спряна, само ако е налице "хармонично сътрудничество" между Русия, САЩ и ЕС.

Павлопулос заяви това по време на официален обед с американския президент Барак Обама, който е на официално посещение в Атина, пише БГНЕС.

"Господин президент, за да бъдат защитени бежанците и да бъде спрян тероризма, войната в Сирия и в региона като цяло трябва да бъде прекратена. Това е една обща цел, която изисква хармонично сътрудничество между САЩ, ЕС и Русия", каза Павлопулос.

В същото време той подчерта, че Гърция "достойно реагира на мащабната мигрантска криза", която "в основата си е резултат от войната в Сирия."

Обама във вторник стартира от Гърция последното си дълго пътуване в чужбина като държавен глава, по време на което ще посети също Германия и Перу.

В Атина американският държавен глава проведе разговори с премиера Алексис Ципрас и Павлопулос. В същото време в гръцката столица се състояха протести, в които излязоха няколко хиляди души, въпреки забраната за демонстрации в рамките на двудневната визита на Обама. Силите на реда използваха сълзотворен газ и шумови гранати, за да разпръснат демонстрантите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници