Реджеп Ердоган: В западните медии има журналисти, които сипматизират на Гюлен

Реджеп Ердоган: В западните медии има журналисти, които сипматизират на Гюлен
http://www.globalresearch.ca/
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Ердоган обвини западните медии в симпатии към неуспелия опит за военен преврат, насочен към неговото сваляне от власт.

В реч при откриването на новия англоезичен радио и телевизионен новинарски канал TRT World в Анкара Ердоган каза, че в западните медии имало журналисти, симпатизиращи на живеещия в САЩ турски духовник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара обвинява за опита за преврат на 15 юли, пише БГНЕС.

"Ако превратът беше успял ... тогава чуждестранните медии биха мобилизирали своите камери и пера за легитимиране на преврата", заяви Ердоган. Той каза, че тези чуждестранни медии, които сега критикуват Турция за свободата на словото, "биха предоставили своите екрани на хунтата". Тъй като превратът не успя, "подготвените предварително заглавия не послужиха".

Турският президент заяви, че страната му е имала "горчив опит" през последните три години и е наясно какво е било поведението на чуждестранните медии през 2013 г. по време на протестите срещу неговото управление.

Ердоган добави, че е имало писачи в западните медии, които са видели в превратаджиите от юли "последна надежда" за Турция и са предоставили широко място на симпатизантите на Гюлен и обявената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

Коментарите на Ердоган идват, след като Турция е яростно критикувана за репресиите след опита за преврат, включително за арестите на журналисти. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници