12 души са арестувани заради връзки с неонацистко движение в Унгария

12 души са арестувани заради връзки с неонацистко движение в Унгария
ABC
A A+ A++ A

Унгарската полиция арестува 12 души по подозрение във връзки с неонацисткото движение "Унгарски национален фронт" (УНФ).

В седем града в страната бяха открити складове с оръжия и експлозиви на радикалите, съобщи унгарската полиция на официалния си сайт, пише БГНЕС.

Акцията се проведе в столицата Будапеща, в Мошонмадяровар, близо до границата с Австрия и Словакия, във Вац, в северната част на Унгария, и още пет населени места в цялата страна. От полицията твърдят, че разследването на дейността на УНФ продължава.

На 26 октомври бе задържан лидерът на УНФ в унгарския град Дьор. При задържането му 75-годишният мъж изведнъж започва да стреля с автоматично оръжие и уби полицай.

УНФ е нерегистрирана паравоенна организация в Унгария, която активно вербува в редиците си млади хора. Тя е основана през 1989 г. като военна спортна младежка организация. УНФ има крайно десни възгледи, смята, че един от основните проблеми на страната е ромското малцинство и отстоява интересите на унгарското малцинство в Сърбия, Румъния и Словакия. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници