Броят на преминаващите през границата между Гърция и Албания нелегални мигранти намалява

Броят на преминаващите през границата между Гърция и Албания нелегални мигранти намалява
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Броят на нелегално преминаващите мигранти през границата между Гърция и Албания намалява от 2014 г. насам, съобщи пред евродепутати зам.-министърът на вътрешните работи на Албания Елона Ходжа. Тя участва в конференция в ЕП в Брюксел, организирана от депутата Ангел Джамбазки и негови колеги от групата на консерваторите, предаде БНР.

"До октомври 2016 г. у нас са дошли 167 нелегални мигранти. За сравнение през 2015-а г. те бяха 2047, а през 2014-а г. – 2618. До момента не е допуснат нито един нелегален да прекоси по море границата на Албания в посока Италия. Повечето, които идват, се отправят към границата с Черна Гора в посока Германия и Швеция", каза тя.

Албания няма капацитета да се справи с голям наплив от кандидати за убежище, посочи заместник вътрешният министър и допълни, че страната има трудности с идентифицирането на заподозрени терористи сред потока от мигранти. "Възможно е сред мигрантите, които са жертви на конфликти в различни военни региони, да се инфилтрират терористи, членове на "Ислямска държава" или други представители на терористични групировки. Когато нямат лични документи, справката с публикуваните списъци от международните служби за сигурност е невъзможна".  

#мигранти #Гърция #Албания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници