Мило Джуканович: Русия иска да разруши европейските ценности

Мило Джуканович: Русия иска да разруши европейските ценности
regnum.ru
A A+ A++ A

Министър-председателят на Черна гора Мило Джуканович заяви, че Русия представлява заплаха за европейската система от ценности, в интервю за телевизионния канал „Пинк Монтенегро”.

„Струва ми се, че сега антиевропейските и антинатовските страсти, които се излъчват от Русия, показват, че Русия иска да разруши европейската система от ценности и се опитва да съживи несъществуваща алтернатива за обществата от Западните Балкани”, каза Джуканович, пише БГНЕС.

Същевременно черногорският лидер подчерта, че страната му уважава Русия като велика държава, както и руския народ, който има значителен принос за победата над фашизма.

Според Джуканович, „като се възползва от европейската криза, Русия се опитва да възроди несъществуваща алтернатива за обществата от Западните Балкани, като препречва пътя към приемането на европейска система ценности”.

„За страните от Западните Балкани няма друг път освен този, който води към европейска и евроатлантическа интеграция”, смята Джуканович.

Той подчертава, че крайна цел на „алтернативната политика” на Балканите е Сърбия, „на която се опитват да изплатят сигнал за това, че стратегическият й избор на европейско бъдеще е погрешен”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници