Доналд Тръмп ще преговаря с Владимир Путин

Доналд Тръмп ще преговаря с Владимир Путин
DarikNews.bg
A A+ A++ A

Доналд Тръмп ще преговаря с Владимир Путин, но няма да позволи да бъде излъган. Това заяви пред френския вестник „Фигаро“ съветникът на Тръмп по външната политика Уалид Фарес.

Политологът е от ливански произход и е специалист по Близкия изток. Той бе един от външнополитическите съветници на Тръмп по време на предизборната кампания, пише БГНЕС.

„Относно Русия Фарес признава, че Тръмп би искал да работи с руснаците, но изключва идеята „да продаде Европа на Путин в замяна на съгласие по Сирия“, от което пък силно се страхуват много източноевропейски държави. „Трябва да разберете, че много „ястреби“ на Студената война, които познават Русия, стоят редом до Тръмп. Той е информиран много добре за руската заплаха. Доналд Тръмп ще седне с Путин на масата за преговори, но няма да позволи да бъде излъган. Това не са неговите правила. Той ще му каже: „Не пипай НАТО, това е мое“.

„А Украйна? Грузия? Фарес няма отговор", пише „Фигаро“.

Според съветника новият американски президент „не е интелектуалец, но аз виждам, че той попива като гъба познанията. Той се интересува от различни въпроси, търсейки прагматични решения. И обожава военната история“.

„Това, което той жадува, са отношенията“, продължава съветникът. В Белия дом ще му хареса възможността да завързва необходимите познанства, които ще му даде президентството“.

Фарес твърди, че Тръмп има способността да възприема чужди изследвания и да създава „краткосрочна динамика“, но той се нуждае от помощ, за да очертае дългосрочната стратегия.

Фарес вижда в Тръмп „функционалист“, който ще прави изводи и заключения в зависимост от американските интереси и обстановката“. Според него опростените лозунги, използвани от Тръмп в предизборната кампания, не трябва да се възприемат буквално. Същото важи и за отношенията със съюзниците от НАТО, уверява експертът. Той посочи, че Тръмп се стреми да успокои наплашените европейски политици, изсипали се във Вашингтон. По думите му Тръмп ще бъде прагматик. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници