Шефът на СФШ покани Тръмп да направи първия ход в битката за шахматната корона

Шефът на СФШ покани Тръмп да направи първия ход в битката за шахматната корона
Източник: Новые Ведомости
A A+ A++ A

 

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп може да направи първия ход в двубоя за световната титла между шампиона Магнус Карлсен и претендента Сергей Карякин, предаде БГНЕС.

Президентът на Световната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов обяви, че е поздравил Тръмп за победата му на изборите и го е поканил да открие битката за короната, която ще се проведе от 11 до 30 ноември в Ню Йорк.

"Вече го поздравих и го поканих да дойде на 11 ноември. Общувам с членовете на неговия щаб и очаквам отговор. Относно други ВИП-гости, откази досега не сме получавали", обясни Илюмжинов пред Р-Спорт.

Веселин Топалов пък трябва да пристигне днес в Щатите, където ще вземе участие в супертурнир в Сейнт Луис с награден фонд 150 000 долара. Негови конкуренти ще бъдат американците Фабиано Каруана и Хикару Накамура, и индиеца Вишванатан Ананд.

Четиримата ще спорят в партии с класическо контролно време, рапид и блиц. Победителят ще получи чек за 60 000 долара, вторият - 40 000, третият - 30 000, четвъртият - 20 000. Надпреварата стартира в четвъртък и ще продължи до 15 ноември. 

#Доналд Тръмп #Кирсан Илюмжинов #Веселин Топалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници