ФАЦ: Изборите в Съединените щати показват колко е разделено американското общество

ФАЦ: Изборите в Съединените щати показват колко е разделено американското общество
Haskovo.NET
A A+ A++ A

Предизборната кампания на кандидатите за президент на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп за пореден път показа колко дълбоко е разделено американското общество, се изтъква в статия в електронното издание на германския в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, съобщава БГНЕС.

„В чия полза ще са резултатите от мръсната предизборна кампания – в полза на първата жена на поста президент или в полза на звезда от телевизионно шоу? Избирателните секции са отворени, време е да стискаме палци”, пише авторът Оливер Георги.

ТАСС посочва, първоначално текстът се е появил под заглавие „Страх от гражданска война”, а след това е бил озаглавен „Страх от утрешния ден”.

„След откровено отблъскваща предизборна кампания, която силно промени Съединените щати, гражданите пристъпиха към този ден със странно настроение. Разбира се, американците винаги са били объркани от избора между демократи и републиканци. Но този път цялата стана беше разделена от разлом, който изглежда дори по-широк от Големия каньон. И тази разлом навежда на въпроса, актуален след няколкомесечната битка в мръсотията: ти за Тръмп ли си или не?”, анализира авторът.

„Америка е разделена по-силно от всякога в непродължителната си история. Много американци са разтревожени, че в този ден разделението може да стане още по-значително”, заключава авторът на „Франкфурте алгемайне цайтунг”. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници